lördag 20 februari 2016

Lite Deja Vu för stunden som är klart påträngande.

20/02/16 Att lilla solstrålen Carina är borta från detta liv för gott är ett faktum om något där ingen medicin i världen även om den faktiskt funnits hade kunnat få tillbaka Carina till livet.Desto värre är det med alla dessa frågor som fortfarande finns kvar i sinnet hos både mig och andra anhöriga där vi undrar vad som egentligen hände ända fram tills Carinas respirator kopplades bort och man gav henne så pass mycket lugnande så att hon efter ca förtio (40) egna andetag somnade in.Frågor som sagt var lever kvar och gnager i oss alla där jag som make nu ställt em fråga direkt till IVA i Lund om en genomgång av vad Carina dog av när frågetecknen är alltför många för att kunna ligga orörda.

Varför sa man tilll både mig och andra anhöriga så gott som hela tiden i ca två månader oavsett vilken avdelning Carina låg på att man hade stora förhoppningar om att kunna lösa Carinas problem där värdena för Carinas kroppsfunktioner varje gång frågan ställdes pekade rakt uppåt rent possitivt ur medicinisk synvinkel och där man var övertygad om att lösningen självklart skulle hittas ända fram till dagen innan man helt plötsligt bestämde sig för att hon var så dålig så att även respiratorn skulle kopplas ifrån.

Varför fick Carina så pass STORA mängder Kortison och Antibiotika så gott som hela tiden dagligen hon var inlaggd där detta i sin tur med ytterligare annan medicin faktiskt förstörde fullt fungerande organ i Carinas kropp.

Varför sa man inte till mig som make och andra anhöriga förrän respiratorn var på vär ur att Carina eventuellt hade ådragit sig hjärnskador av syrebrist samt sjukdomstillståndet ihop med medicinieringen.Och varför skedde detta med en läkare som jag aldrig träffat på avdelningen IVA i Lund utan där jag fick ta detta besked helt plötsligt endast via telefon från denna kvinliga läkare i nästan samma stund som Carina som den mänskliga individ hon nu var höll på att avlida med en frånkopplad respirator med en samtidig maxdos lugnande.

Varför lät man Carina falla där axeln gick ur led på Infektionen 3 i Malmö när hon var lätt rörelsehindrad och endast förflyttade sig med hjälp av käpp eller rullator som Carina fick först efter fallet där en förvirrad Carina efter att ha tryckt på klockan och där ingen personal kom då begav sig ut i korridoren efter en tid något förvirrad för att fråga vilken avdelning hon låg på där en enligt Carina väldigt sur kvinna i personalen började skälla att Carina skulle hålla sig på sitt rum och inte dratta omkring i denna korridor.

Varför lät man henne ligga trots hennes reumatiska besvär utan någon form av mitella när axeln var på plats igen med en mycket svullen led där samma axel återigen på natten går ur led med extremt svåra smärtor återigen på Infektionen 3 i Malmö och där Carina då får vänta flera timmar igen på att få axeln på plats.Något som gjorde att Carina störtdök rent fysiskt f.o.m denna händelse.

Varför reagerade ingen i personalen förrän andra anhöriga slog larm och kallade på hjälp på Infektionen 3 i Malmö  när Carinas syresättning var nere på förtio (40) % där smärta och värk efter denna andra gång axeln gick ur led var påtaglig och efter denna uppmärksamhet först då från anhöriga på besök fick personalen att genast ge Carina syrgas.

Osv osv ...

Många frågor som sagt var där vi nu efter att kunna tänka lite klarare över hela ämnet vil ha svar från ansvariga där vi nu är allmänt förbryllade och där jag personligen är mer eller mindre förbannad rent ut sagt efter att ha läst mina egna rader och inser att något naturligtvis är tokfel i hela ärendet över allt som hände som slutligen ledde till att Carina somnade in med en stor mängd lugnande och sövande medicin.Visste man vad man gjorde eller man bara chansade hela tiden med samtiidgt lugnande ord till både Carina och anhöriga !?.

Fonzie Bulldog däremot tog ett lugnande bad i hela ärendet för att samtidigt bli av med lite skit i pälsen där jag upptäckte att han var påfallande lik en Gremlin.Så pass mycket så att det faktiskt var störande likt.

(Fonzie Bulldog i badet som Gremlins.Klicka på bilden för större version.)... och jämför med originalets Gremlins nedan ... !?. :/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar